Bali Break
Werken en leren surfen op Bali
6 weken
€ 3185
Bali

BALI BREAK

Net als onze andere tussenjaar reizen is de Bali Break speciale groepsreis voor jongeren die tijdens hun tussenjaar graag op reis willen en die ook (nog) geen studiekeuze hebben kunnen maken*. Bali is een heerlijk tropisch eiland met een hele bijzondere cultuur. Je verblijft twee weken in Canggu om oa. te leren surfen en je gaat vier weken wonen in de buurt van Ubud waar je na een introductie week aan de slag gaat als vrijwilliger. We organiseren elke week heel veel leuke activiteiten en spannende excursies.

* mocht je je studiekeuze al duidelijk hebben, dan hoef je ons studiekeuze programma niet te volgen.

Werken met zeeschildpadden?

Als optie bieden we ook de mogelijkheid om met zeeschildpadden te gaan werken. Dit doe je dan op een heel klein eilandje in de buurt van Bali. Je kunt hier 4 weken gaan werken maar je kunt bijvoorbeeld ook twee weken bij Ubud en 2 weken op Nusa Penida gaan werken.

Wave Surfen tijdens je Tussenjaar

Wat deze reis heel bijzonder maakt is dat je gedurende de Bali Break op twee verschillende plekken gaat wonen. Op dit moment is Canggu dit de Hotspot van Bali. Hier ga je surflessen krijgen en kun je elke dag naar het strand. Volgens de kenners is Ubud de mooiste en meest authentieke plek van Bali. Hier ga je aan de slag als vrijwillger bij een van door ons geselecteerde projecten,

Langer blijven is geen probleem

De Bali Break duurt 6 weken, maar veel Breakers blijven langer om bijvoorbeeld nog verder te gaan reizen. Je kunt vanaf Bali heel makkelijk alle kanten op en we zien dan ook regelmatig dat onze Breakers samen nog een poosje verder op reis gaan. Lijkt dit jou wel iets? Meld je dan snel aan voor de Bali Break!

PROGRAMMA BALI BREAK

Tijdens de periode dat je als vrijwilliger aan de slag gaat verblijf je in Ubud en / of  op Nusa Penida. Je verblijft  samen met je groep in een gemeenschappelijk vrijwilligershuis. Tijdens de eerste week in Ubud maak je kennis met de cultuur van Bali. Je leert meer over het eten, de taal, het werk, etc. We reizen dan ook regelmatig met een busje naar bijzondere bezienswaardigheden. Na deze intro week ga je aan de slag als vrijwilliger. Dat is meestal op een school om taallessen te geven, maar je kunt ook met  zeeschildpadden gaan werken op het eilandje Nusa Penida (vlakbij Bali). In de ochtend word je naar je werk gebracht en ’s middags ben je vaak vrij. Je krijgt driemaal daags eten en je slaapt in een huis waar je ook veel vrijwilligers uit andere landen gaat ontmoeten. Wij hebben ervoor gekozen om ook 14 dagen van de reis in Canggu te verblijven. Canggu is de hotspot van Bali en hier woon je samen met de Breakers in een echt surfhostel. Je gaat leren surfen en veel andere leuke dingen doen. Hier kun je 100% genieten van deze super leuke stad. Mocht je besluiten om langer op Bali te willen blijven is dat geen probleem.

Flying GIF
Screenshot_20231118_165830_Instagram
herinneringen maak je samen

Huisvesting & vertrekdata

Ubud & Nusa Penida

Tijdens de Bali Break woon je 4 weken in een vrijwilligershuis in Ubud en/of op Nusa Penida. Hiervandaan word je elke dag naar je werk gebracht en weer thuis gebracht. Je ontmoet hier vrijwilligers van over de gehele wereld. Je krijgt driemaal daags een maaltijd en je leert tijdens deze 3 weken hoe mooi het is om door het werk onderdeel van Bali te worden. Je leert veel over jezelf en over de cultuur van Bali. Als afsluiting van deze periode ontvang je het internationaal erkende Volunteer certificaat.

Canggu

Canggu heeft een heel hip centrum en is de laatste jaren vooral bekend geworden als het Surfmekka van Bali. Om naar het centrum te gaan adviseren wij een taxi te nemen. Die zijn heel erg betaalbaar. Als je uit je (surf) hostel stapt zit je meteen in het bruisende Balinese leven. Er zijn heel veel leuke en hippe beach clubs waar je heerlijk kunt eten en drinken. En omdat het bijna het hele jaar door lekker weer is kun je hier dan ook heel vaak de Breakers vinden.

Save the Dates

Wij bieden de Bali Break gedurende de volgende periodes:
13 -10-2024 t/m 23-11-2024 16-03-2025 t/m 21-04-2025 27-04-2025 t/m 01-06-2025 01-06-2025 t/m 12-07-2025

Ga je mee op avontuur?

Al meer dan 800 Breakers gingen je voor!

Suzanne5
nieuwe cultuur leren kennen
IMG-20181105-WA0004
lesgeven in Ubud
Vrijwilligerswerk Afbeelding
Lesgeven aan kinderen
Bali Break werkt
werken met zeeschildpadden

BALI BREAK BETAALBAAR?

De Bali Break duurt 6 weken en kost 3185 euro. Hiervoor krijg je 4 weken kost en inwoning in Ubud en/of op Nusa Penida. Dat betekent dat je 3 x daags eten krijgt. Je woont in een volunteer huis waar je veel andere vrijwilligers gaat ontmoeten. Wij begeleiden je naar je vrijwilligers werk en de begeleiding is 24 / 7 bereikbaar. Als afsluiting van deze periode ontvang je het internationaal erkende volunteer certificaat. Dit certificaat toont aan dat je tijdens je tussenjaar hebt ingezet als vrijwilliger en dat staat niet slecht op je CV.

In Canggu gaan de Breakers leren surfen en verschillende leerzame workshops volgen. Natuurlijk is er ook veel tijd om lekker naar het strand te gaan. Onze begeleidster van de Bali Break woont in Canggu. Ze kent de omgeving goed en gaat allerlei leuke dingen met jullie ondernemen.

Boost your Bali Break

Het is goed toeven op Bali. Het is er betoverend mooi en je bent echt in een andere cultuur.  Het is dan ook niet gek dat veel Breakers besluiten langer te blijven. We merken dat veel van onze Breakers graag nog verder willen reizen nadat de Bali Break is afgelopen. Dat is geen enkel probleem en we helpen je graag met reistips.

Certificaat

De wekelijkse gesprekken met mijn coach hebben mij veel over mezelf geleerd en toen ik op een opendag bij mijn studie ging kijken stond ik er echt versteld van hoe goed die studie bij mij past

Maak van je tussenjaar de mooite tijd van je leven!

Door haar centrale ligging biedt Bali heel veel mooie reis mogelijkheden om Azië nog verder te gaan verkennen. Ook gaan er vanaf Bali elke dag veel vluchten richting Australië, dus dat is ook een mooie optie om je tussenjaar reis nog wat spannender te maken, Mocht je na de Bali Break nog interesse hebben om met een andere tussenjaar reis van ons mee te gaan; ook dan bieden we mooie kortingen. Kortom alles is mogelijk en wij doen ons best om jouw tussenjaar het mooiste jaar van je leven te maken!

 

Dit maakt ons uniek!

Steeds meer opleidingen mogen hun studenten zelf selecteren. Dit betekent dat je naast goede cijfers ook je motivatie moet kunnen aantonen. Mede door onze jarenlange ervaring in het hoger onderwijs kunnen we je helpen met jouw studiekeuze en bereiden we je ook voor op de studiekeuze check gesprekken. Wij brengen je als het ware tot aan de voordeur van jouw studie. Dat maakt ons uniek.

Moeite met je studiekeuze?

Tijdens jouw tussenjaarbreak gaan wij heel gericht aan jouw (studie) toekomst werken. Dat doen we met de Motivatie Kompas methode. Je wordt begeleid door deskundige coaches met ruime ervaring.

Op reis naar je studiekeuze?

Tijdens onze reis stap je uit je comfortzone. Je leert nieuwe mensen kennen, beleeft avonturen en nieuwe ervaringen. Dit levert de energie op die jou gaat helpen bij het maken van jouw studiekeuze.

Is deze reis iets voor mij?

Heb jij een tussenjaar? Wil jij zes weken, wonen en werken op het tropische Bali? Nieuwe avonturen beleven en met je studiekeuze op zak weer naar huis? Meld je dan aan voor jouw tussenjaarbreak!

Bali Break werkt
zeeschildpadden verzorgen

Tussenjaar team

Harm Jan Van Dijk

Oprichter Tussenjaar reizen

Marit Kloosterziel

Studiekeuze coach

Lianne Werkman

Begeleidster Bonaire Break

Chrystabelle Beaton

begeleidster Suri Break

Jorge Luis Rivas Garcia

Begeleider Malaga Break

Selma Aouichaoui

Begeleidster Bali Break

Suzanne Uijttewaal

Studiekeuze coach

Saskia Vermeer

Studiekeuze coach

Mirjam de Reus

Studiekeuze coach

Asya Boustanji

Begeleidster Bali Break

Ingrid Burger

Begeleidster Cape Town Break

Chiel Hogenboom

Begeleider Nepal Break

Wij zijn aangelsoten bij de Nederlandse orde van beroepscoaches. Als onze coaches zijn opgeleid als Motivatiekompas coach. Deze methodiek wordt door steeds meer hogescholen en universiteiten erkend als bruikbaar instrument tijdens de intake procedures.

Veelgestelde Bali vragen

Ja hoor. Er blijven vaak wel een aantal Breakers op Bali na de Bali Break. Het fijne van Bali is dat je vanaf het eiland alle kanten op kunt. Je kunt makkelijk naar Australie of Thailand en veel Breakers zien de Bali Break dan ook als een opstap voor hun verdere Azie reizen.

Ja hoor. Geen probleem. De meeste Breakers volgens ons studiekeuze programma maar het is niet verplicht. Wij geven wel voorrang aan Breakers die het studiekeuze traject volgen. Je kunt dus mee als je geen studiekeuze hulp programma volgt en als de groep nog niet vol zit met Breakers die het traject wel volgen. 

Wij keuren het af om een eigen scooter te huren. Het verkeer op Bali is chaotisch en er gebeuren veel ongelukken. Een taxi of een uber is erg goedkoop en dus adviseren wij onze Breakers om daar gebruik van te maken.

Op dit moment zijn er geen verplichtingen. Wij adviseren om voor vertrek even te kijken naar websites als reisprik.nl of traveldoctor.nl. Hier staan vaak de meest actuele situaties beschreven en zij kunnen je adviseren om bepaalde vaccinaties te halen. De medische zorg is goed. Er zijn speciale klinieken voor toeristen.

 

Wij willen dat iedere Breaker een reisverzekering afsluit voor de periode op Bali. Wij adviseren elke Breaker om even contact op te nemen met je eigen verzekeringsmaatschappij. Kijk even of alles goed gedekt is. Vermeld daar ook bij dat je vrijwilligerswerk gaat doen en vraag of je dan ook verzekerd bent.    

Nee, dat moet je zeker niet doen. Zelfs het tandenpoetsen met kraanwater wordt afgeraden. 

Op Bali is er een 220 Volt netwerk. Op Bali gebruiken ze ook dezelfde stekkers als bij ons. Je hoeft dus geen reisstekker mee te nemen,.

Ja hoor. Als je je logische verstand gebruikt is Bali heel erg veilig, wij raden het af om zelf een scooter te huren en we waarschuwen onze Bali Breakers uitdrukkelijk om geen drugs te gebruiken op Bali. Daar staan hele strenge straffen tegenover. Ook moet je geen Arak drinken. Deze drank wordt soms illegaal gestookt en het is erg gevaarlijk om de gok te nemen, 

Ja hoor. Geen probleem.

Wij adviseren om contact op te nemen met de ambassade van Indonesie in Den Haag. Voor het werken als vrijwilliger heb je het B211 visum nodig. Hier zijn wel kosten aan verbonden.

De temperatuur op Bali is het hele jaar ongeveer 30°C, maar in het binnenland en aan de noordkust is het iets koeler dan in de andere delen van Bali. De beste reistijd voor Bali is in het droge seizoen van april tot en met oktober. Uiteraard geniet u in deze periode ook op Bali van droge, warme en zonnige dagen. Het regenseizoen op Bali loopt van oktober tot en met mei. In het regenseizoen valt dagelijks in de loop van de middag een verfrissende regenbui die wordt afgewisseld met veel zon.

 

Bali is erg goedkoop en voor 3 – 5 euro kun je prima uit eten gaan. De eerste 4 weken krijg je driemaal daags eten, dus daar hoef je geen extraa geld voor mee te nemen. Wat wel duur is op Bali is het uitgaan. Een biertje of een cocktail kost net zoveel als in Nederland.

Ja hoor. Er zijn heel veel pinautomaten. Vergeet niet je bankpasje op werelddekking te zetten.

Op Bali heeft een redelijke Wifi dekking. Op alle plaatsen waar je gaat verblijven is dan ook Wifi beschikbaar. Let er wel op dat de verbinding minder kan zijn of zelfs soms weg kan vallen. Films downloaden zal wat lastiger gaan, maar appen gaat prima.

Contactformulier invullen!

Ben jij tussen de 17 en 24 jaar en spreekt een van onze Breaks je aan of wil je er meer over weten? Neem dan contact op en meld je aan voor jouw tussenjaar reis.

×