COSTA RICA BREAK
100 % pura vida!​
6 weken
€ 3395
Costa Rica
COSTA RICA BREAK
DE MOOISTE REIS VAN JE LEVEN!

COSTA RICA BREAK

In Costa Rica lijkt de tijd een stuk langzamer te gaan en alles is een stuk relaxter. In plaats van zich zorgen te maken over de dagelijkse stressfactoren, geniet iedereen van warm weer en prachtige bezienswaardigheden. Tijdens deze Break zul je ervaren wat er in Costa Rica bedoelt wordt met de term PURA VIDA. 

Enjoy life and take a Costa Rica Break!

Costa Rica is een echte tropische jungle bestemming waar het 100% genieten is. In het junglehostel is een leuke bar en een heel fijn zwembad waar je na je werk veel andere jongeren zult ontmoeten. We maken elke week en spannende excursie en door de weeks bieden we verschillende activiteiten. Enjoy life and take the Costa Rica Break

PROGRAMMA Costa Rica BREAK

Voor veel Breakers is een tussenjaar reis de eerste keer dat ze voor langere tijd van huis gaan. Je gaat de wereld ontdekken en je maakt kennis met nieuwe mensen en je gaat wonen op een plek waar het tropisch warm is. Dat is wel even wennen en ook best spannend. Wij organiseren nu al 9 jaar jongeren reizen en we hebben veel ervaring met de doelgroep. Dit is ook de reden dat we bewust gekozen hebben voor een groepsreis. Op deze manier ben je nooit echt alleen en onze ervaring leert dat er in elke groep altijd wel een maatje te vinden is.

werken, taallessen, surfen en  spannende excursies in Costa Rica.

Elk weekend organiseren we spannende excursies en ook door de week kun je deelnemen aan verschillende activiteiten. Je krijgt een aantal Spaanse taallessen en je gaat leren surfen. Als je je helemaal relaxed wilt voelen kun je deelnemen aan de yoga sessies. Omdat wij het belangrijk vinden dat je ook een bijdrage levert aan het eiland ga je werken als vrijwilliger bij een NGO organisatie op Bonaire. Wij hebben veel keuze op het gebied van kinderen, cultuur of natuur. Als je met kinderen wilt gaan werken vragen wij om het VOG formulier.

De begeleiders van de Costa Rica Break wonen ook op het hostel dus ze zijn snel te plekke als er hulp nodig is. Ze kennen de omgeving goed en gaan allerlei dingen met jullie ondernemen.

BONAIRE BREAK WERKT

Flying GIF
BB-6
Duiken of snorkelen? kortom een groot avontuur!

Huisvesting & vertrekdata

Boost your Break

Indien gewenst kun je de studiecoaching ook eerder volgen in Nederland. Op deze manier kun je voor 1 mei je studiekeuze maken en toch mee met onze unieke reis. Iets voor jou?

* Mocht jouw gewenste datum niet meer beschikbaar zijn, kijk dan ook eens naar onze andere Tussenjaar Break reizen.

Costa rica Break woont:

Wij adviseren de Breakers die mee naar Bonaire gaan om een scooter of E bike te huren gedurende hun Break. Op Bonaire is geen openbaar vervoer en het is te heet om alles te lopen. Ook is een eigen vervoersmiddel erg handig om naar je werk of de winkel je kunnen gaan en natuurlijk is het ook fijn om ’s middags lekker naar een strandje te kunnen rijden.

Save the Dates

Save the Dates Wij bieden de Costa Rica Break gedurende de volgende periodes:
1 juni 2024 – 12 juli 2024 15 juli 2024 – 15 of 26 aug. 2024 1 sept. 2024 – 12 okt. 2024 15 okt. 2024 – 26 nov. 2024 1 dec. 2024 – 11 jan. 2025 15 jan. 2025 – 26 feb. 2025 1 mrt. 2025 – 11 apr. 2025 15 apr. 2025 – 27 mei. 2025 1 juni 2025 – 12 juli 2025 15 juli 2025 – 15 of 26 aug. 2025

Ga je mee op avontuur?

Al meer dan 800 Breakers gingen je voor!

of en met kinderen
Lesgeven aan kinderen
Vrijwilligerswerk Afbeelding
Werken met dieren
IMG_20190930_154520_791
samen avonturen beleven
12705333_497043617153298_271722955824187998_n
Bouwprojecten

HEB JIJ EEN TUSSENJAAR EN WIL JE OP REIS (MET EEN GROEP)

Je hebt nu het grootste deel van je leven in de schoolbanken doorgebracht en het wordt nu tijd om de wereld te gaan ontdekken. Op school heb je alles geleerd over wiskunde en biologie en je spreekt je talen. Maar wat weet je nu van jezelf? Waar ben je goed in? Waar liggen jouw talenten?  Het tussenjaar biedt jou de mogelijk om antwoorden te krijgen op al deze vragen. Ga je mee?

Costa rica = pura vida

Costa Rica is een erg populaire bestemming bij jongeren die genieten van hun tussenjaar. Dit komt omdat Costa Rica heel veilig is, goede medische zorg kent en vooral heel relaxed is om te reizen.  Er is heel veel schitterende natuur en de stranden zijn heerlijk om een middagje door te brengen. De golven bieden veel goede surfplekken en daarom bieden wij onze Breakers ook de mogelijk om te gaan waveboarden. Onze Costa Rica groepen bestaan uit maximaal 16 personen en het is daarom raadzaam om je op tijd aan te melden als je meewilt. Lijkt dit je iets? Wacht dan niet te lang met aanmelden; wie het eerst komt die het eerst maalt.

BONAIRE BREAK WOONT

Op een tropisch park (hostel). Op het terrein van dit hostel huren wij 4 leuke huisjes. Elk huisje heeft twee slaapkamers, een badkamer, een woonkamer en een keuken. Je deelt het huisje met 3 andere Breakers. Op ons terrein staat een grote tafel waar ’s avonds meestal samen gegeten wordt. Op ons terrein wordt niet gerookt en ook geen alcohol gedronken. We willen dat iedereen zich hier lekker kan voelen en als je ’s ochtends vroeg op moet om naar je werk te gaan, zit je er ook niet op te wachten dat er een paar anderen voor je huisje feest zitten te vieren. Bij het Hostel zit een heel fijn zwembad waar ook een barretje bij zit. Hier mag je wel een drankje doen en hier ontmoet je ook veel andere jongeren die op dit hostel wonen. Het is logisch dat er een aantal regels zijn opgesteld omdat het soms iets te “gezellig” wordt met 16 jongeren. De huisregels zijn samen met de directie van het Hostel opgesteld en die leggen we je uit voor je met ons op reis gaat.

Certificaat

De wekelijkse gesprekken met mijn coach hebben mij veel over mezelf geleerd en toen ik op een opendag bij mijn studie ging kijken stond ik er echt versteld van hoe goed die studie bij mij past

BONAIRE BREAK WERKT

Bonaire heeft veel instellingen, stichtingen en goede doelen waar ze jouw hulp goed kunnen gebruiken. Zo kun je gaan werken bij een kinderdagverblijf of een buitenschoolse opvang. Mocht je liever met dieren werken dan kun je onder andere aan de slag bij de Animal rescue Bonaire of bij de Horse ranch Bonaire. Mocht je iets met cultuur willen doen dan kun je bij een aantal musea terecht. Bij de ngo Stinapa kun je je o.a. inzetten voor de bescherming van de mangrovebossen waar Bonaire beroemd om is.

 

Dit maakt ons uniek!

Steeds meer opleidingen mogen hun studenten zelf selecteren. Dit betekent dat je naast goede cijfers ook je motivatie moet kunnen aantonen. Mede door onze jarenlange ervaring in het hoger onderwijs kunnen we je helpen met jouw studiekeuze en bereiden we je ook voor op de studiekeuze check gesprekken. Wij brengen je als het ware tot aan de voordeur van jouw studie. Dat maakt ons uniek.

Moeite met je studiekeuze?

Tijdens jouw tussenjaarbreak gaan wij heel gericht aan jouw (studie) toekomst werken. Dat doen we met de Motivatie Kompas methode. Je wordt begeleid door deskundige coaches met ruime ervaring.

Op reis naar je studiekeuze?

Tijdens onze reis stap je uit je comfortzone. Je leert nieuwe mensen kennen, beleeft avonturen en nieuwe ervaringen. Dit levert de energie op die jou gaat helpen bij het maken van jouw studiekeuze.

Is deze reis iets voor mij?

Heb jij een tussenjaar? Wil jij zes weken, wonen en werken op het tropische Bonaire? Nieuwe avonturen beleven en met je studiekeuze op zak weer naar huis? Meld je dan aan voor jouw tussenjaarbreak!

vrijwilligerswerk2
Dieren verzorgen in het asiel.

Tussenjaar team

Harm Jan Van Dijk

Oprichter Tussenjaar reizen

Marit Kloosterziel

Studiekeuze coach

Lianne Werkman

Begeleidster Bonaire Break

Chrystabelle Beaton

begeleidster Suri Break

Jorge Luis Rivas Garcia

Begeleider Malaga Break

Selma Aouichaoui

Begeleidster Bali Break

Suzanne Uijttewaal

Studiekeuze coach

Saskia Vermeer

Studiekeuze coach

Mirjam de Reus

Studiekeuze coach

Asya Boustanji

Begeleidster Bali Break

Ingrid Burger

Begeleidster Cape Town Break

Chiel Hogenboom

Begeleider Nepal Break

Wij zijn aangelsoten bij de Nederlandse orde van beroepscoaches. Als onze coaches zijn opgeleid als Motivatiekompas coach. Deze methodiek wordt door steeds meer hogescholen en universiteiten erkend als bruikbaar instrument tijdens de intake procedures.

Contactformulier invullen!

Ben jij tussen de 17 en 24 jaar en spreekt een van onze Breaks je aan of wil je er meer over weten? Neem dan contact op en meld je aan voor jouw tussenjaar reis.