SURI BREAK​
Keep calm and take a Suri Break
6 weken
€ 2685
Suriname
SURI BREAK
KEEP CALM AND TAKE A SURI BREAK

SURI BREAK = RUMBLE IN THE JUNGLE

Suriname is een echte tropische jungle bestemming waar we spannende avonturen gaan beleven. Je gaat 6 weken samen met een groep wonen in het centrum van Paramaribo. Je doet je eigen boodschappen en kookt je eigen eten. Je kunt oa. vrijwilligerswerk doen bij de dierentuin of bij een luiaard rescue centrum. En natuurlijk ga je ook tijdens deze reis spannende excursies maken en met je eigen coach op zoek naar je studiekeuze.

We gaan Kayakken over de rivier, en we verblijven een paar dagen in een rivercamp in de jungle. Samen met een gids maak je een jungle trekking en zul je verbaast staan over het leven in een oerwoud. Je gaat Surinaams leren koken en je krijgt een sportkaart zodat na al dat lekkere eten ook lekker in shape kunt blijven.

Me Tarzan you Jane and we go on the Suri Break!

SURI BREAK; EEN ECHTE JUNGLE ERVARING

Tijdens de Suri Break verblijf je samen met je groep in een gemeenschappelijk huis in Paramario.Je leert veel over de cultuur, het eten, de taal, etc. Suriname staat bekend als een van de groenste landen te wereld; meer dan 90 % van het land bestaat uit jungle. Hier gaan we natuurlijk volop gebruik van maken. We reizen dan ook regelmatig met een busje naar bijzondere bezienswaardigheden buiten de stad. Je gaat ook aan de slag als vrijwilliger. Dat is meestal op een school met kleine kinderen, maar kan ook in de zorg zijn of werken met dieren zijn of bij een museum.

Suriname is betoverend mooi

Volgens velen die er geweest zijn is Suriname zelfs het mooiste land ter wereld. Het is nog een echte onbekende bestemming. Tijdens onze excursies bezoeken we verschillende plaatsen en natuurlijk gaan we ook genieten van de mooie natuur van het land. We maken elke week een excursie zodat je het land goed leert kennen.  Je zult je een soort Indiana Jones voelen als je op een boot door de jungle vaart en de apen door de bomen ziet slingeren. Suriname is ook een echte smeltkroes vsan verschillende culturen. Dit levert een hele diverse keuken op waar je heel erg van gaat genieten.

Flying GIF
59c26b6b11c98c0001733eea_apiapaati 5
een groot avontuur!

Huisvesting & vertrekdata

Hulp bij je studiekeuze?

De studiekeuze is iets waarmee veel jongeren worstelen. Misschien jij ook wel. Wij bieden hulp bij je studiekeuze. De vele nieuwe ervaringen tijdens de Suribreak stimuleren je tot het maken van keuzes. Jouw eigen keuzes waar je de rest van je leven wat aan hebt.

Suribreak werkt

Werken is nuttig en zeker ook als vrijwilliger tijdens je tussenjaar. Het leert je verantwoordelijkheid te dragen, het geeft ritme en regelmaat, en het staat ook nog eens heel goed op je CV. Een hoop redenen dus waarom wij het belangrijk vinden dat elke Breaker aan het werk gaat.

The Next SuriBreaks:​​

Wij bieden de Bali Break gedurende de volgende periodes:

15-02-2024 t/m 29-03-2024 01-04-2024 t/m 12-05-2024 01-09-2024 t/m 12-10-2024 15-10-2024 t/m 26-11-2024

Ga je mee op avontuur?

Al meer dan 800 Breakers gingen je voor!

expeditie
Op bush expeditie
hiking
Jungle hike
61ebf157bf44ad39078b6ef1_Nienke aap
jungle ontmoetingen
creative arts2
maak je eigen lamp

IS DE SURIBREAK BETAALBAAR?

De Suri Break duurt 6 weken en kost 2685 euro. Hiervoor krijg je 6 weken je accomodatie, organiseren we diverse excursies en leerzame activiteiten. Je krijgt een fiets en krijg je een sportkaart voor onbeperkt sporten en is er 24/7 een Nederlands sprekende begeleider in de buurt. Dat geeft wel een safe gevoel toch? Je gaat overdag aan de slag als vrijwilliger. Natuurlijk is er ook veel tijd om lekker te genieten van al het moois dat Suriname te bieden heeft. Onze begeleidster van de Suri Break woont ook in Paramaribo. Ze kent de omgeving goed en gaat allerlei leuke dingen met jullie ondernemen. Mocht je andere talenten hebben waar je graag meer mee zou willen? Jouw tussenjaar is het ideale moment om daarmee aan de slag te gaan. Laat het ons weten en wij gaan op zoek naar een goede docent!

Suriname is betoverend mooi

Volgens velen die er geweest zijn is Suriname zelfs het mooiste land ter wereld. Het is nog een echte onbekende bestemming. Tijdens onze excursies bezoeken we verschillende plaatsen en natuurlijk gaan we ook genieten van de mooie natuur van het land. We maken elke week een excursie zodat je het land goed leert kennen.  Je zult je een soort Indiana Jones voelen als je op een boot door de jungle vaart en de apen door de bomen ziet slingeren. Suriname is ook een echte smeltkroes vsan verschillende culturen. Dit levert een hele diverse keuken op waar je heel erg van gaat genieten.

Certificaat

De wekelijkse gesprekken met mijn coach hebben mij veel over mezelf geleerd en toen ik op een opendag bij mijn studie ging kijken stond ik er echt versteld van hoe goed die studie bij mij past

SURI BREAK WERKT

Werken is nuttig en zeker ook als vrijwilliger tijdens je tussenjaar. Het leert je verantwoordelijkheid te dragen, het geeft ritme en regelmaat, en het staat ook nog eens heel goed op je CV. Een hoop redenen dus waarom wij het belangrijk vinden dat elke Breaker aan het werk gaat. Ook hier geldt dat het werken vrijwillig is maar niet vrijblijvend! Er wordt op je gerekend door de kinderen en/of dieren waarmee je werkt. Tijdens de Suri Break kun je kiezen uit verschillende werkplekken; we bieden werk bij een BSO en een kinderdagverblijf. Maar als je liever met dieren wilt werken bieden we ook bijzondere werkplekken bij een dieren asiel of bij de dierentuin van Paramaribo. Ben je handig met ICT? We hebben verschillende organisaties die hun social media en websites graag up to date willen en wie kunnen dat beter dan onze Breakers?

 

Dit maakt ons uniek!

Steeds meer opleidingen mogen hun studenten zelf selecteren. Dit betekent dat je naast goede cijfers ook je motivatie moet kunnen aantonen. Mede door onze jarenlange ervaring in het hoger onderwijs kunnen we je helpen met jouw studiekeuze en bereiden we je ook voor op de studiekeuze check gesprekken. Wij brengen je als het ware tot aan de voordeur van jouw studie. Dat maakt ons uniek.

Moeite met je studiekeuze?

Tijdens jouw tussenjaarbreak gaan wij heel gericht aan jouw (studie) toekomst werken. Dat doen we met de Motivatie Kompas methode. Je wordt begeleid door deskundige coaches met ruime ervaring.

Op reis naar je studiekeuze?

Tijdens onze reis stap je uit je comfortzone. Je leert nieuwe mensen kennen, beleeft avonturen en nieuwe ervaringen. Dit levert de energie op die jou gaat helpen bij het maken van jouw studiekeuze.

Is deze reis iets voor mij?

Heb jij een tussenjaar? Wil jij zes weken, wonen en werken in het tropische Suriname? Nieuwe avonturen beleven en met je studiekeuze op zak weer naar huis? Meld je dan aan voor jouw tussenjaarbreak naar Suriname.

boogschieten
voel je een indiaan

Tussenjaar team

Harm Jan Van Dijk

Oprichter Tussenjaar reizen

Marit Kloosterziel

Studiekeuze coach

Lianne Werkman

Begeleidster Bonaire Break

Chrystabelle Beaton

begeleidster Suri Break

Jorge Luis Rivas Garcia

Begeleider Malaga Break

Selma Aouichaoui

Begeleidster Bali Break

Suzanne Uijttewaal

Studiekeuze coach

Saskia Vermeer

Studiekeuze coach

Mirjam de Reus

Studiekeuze coach

Asya Boustanji

Begeleidster Bali Break

Ingrid Burger

Begeleidster Cape Town Break

Wij zijn aangelsoten bij de Nederlandse orde van beroepscoaches. Als onze coaches zijn opgeleid als Motivatiekompas coach. Deze methodiek wordt door steeds meer hogescholen en universiteiten erkend als bruikbaar instrument tijdens de intake procedures.

Contactformulier invullen!

Ben jij tussen de 17 en 24 jaar en spreekt een van onze Breaks je aan of wil je er meer over weten? Neem dan contact op en meld je aan voor jouw tussenjaar reis.

×

Vragen ? chat met ons!

Klik op een van onze onderstaande contactpersonen om te chatten via WhatsApp
×