BONAIRE BREAK​
DE MOOISTE REIS VAN JE LEVEN!​
6 weken
€ 2995
Bonaire

BONAIRE BREAK

Met deze Break is het 8 jaar geleden allemaal begonnen en inmiddels hebben ruim 800 Breakers de weg naar Bonaire weten te vinden. Bonaire is een echte tropische bestemming waar het 100% genieten is. Je gaat 6 weken wonen in je eigen huisje bij een tropisch hostel.

Keep it calm and take a Bonaire Break!

In ons hostel is een leuke bar en een heel fijn zwembad waar je na je werk veel andere jongeren zult ontmoeten. Je gaat voor jezelf zorgen, doet je eigen boodschappen en je kookt je eigen eten. We maken elke week en spannende excursie en door de weeks bieden we diverse activiteiten. Je gaat werken als vrijwilliger en je gaat met je eigen coach werken op zoek naar je studiekeuze. Keep it calm and take a Bonaire Break!

PROGRAMMA BONAIRE BREAK

Voor veel Breakers is een tussenjaar reis de eerste keer dat ze voor langere tijd van huis gaan. Je gaat de wereld ontdekken en je maakt kennis met nieuwe mensen en je gaat wonen op een plek waar het tropisch warm is. Dat is wel even wennen en ook best spannend. Wij organiseren deze reis nu al 8 jaar en we hebben veel ervaring met de doelgroep. Dit is ook de reden dat we bewust gekozen hebben voor een groepsreis. Op deze manier ben je nooit echt alleen en onze ervaring leert dat er in een groep van 16 personen altijd wel een maatje te vinden is.

Zes weken, wonen en werken op Bonaire.

Elk weekend organiseren we spannende excursies en ook door de week kun je deelnemen aan verschillende activiteiten. Omdat wij het belangrijk vinden dat je ook een bijdrage levert aan het eiland ga je werken als vrijwilliger bij een NGO organisatie op Bonaire. Wij hebben veel keuze op het gebied van kinderen, cultuur of natuur. Als je met kinderen wilt gaan werken vragen wij om het VOG formulier.

Onze begeleidster van de Bonaire Break woont ook op het hostel dus ze is snel te plekke als er hulp nodig is. Ze kent de omgeving goed en gaat allerlei dingen met jullie ondernemen.

Flying GIF
BB-6
Duiken of snorkelen? kortom een groot avontuur!

Huisvesting & vertrekdata

Boost your Break

Indien gewenst kun je de studiecoaching ook eerder volgen in Nederland. Op deze manier kun je voor 1 mei je studiekeuze maken en toch mee met onze unieke reis. Iets voor jou?

TIP: Mocht jouw gewenste datum niet meer beschikbaar zijn, kijk dan ook eens naar onze andere Tussenjaar Break reizen.

Bonaire Break on wheels

Wij adviseren de Breakers die mee naar Bonaire gaan om een scooter of E bike te huren gedurende hun Break. Op Bonaire is geen openbaar vervoer en het is te heet om alles te lopen. Ook is een eigen vervoersmiddel erg handig om naar je werk of de winkel je kunnen gaan en natuurlijk is het ook fijn om ’s middags lekker naar een strandje te kunnen rijden. Wij hebben een hele mooie Bonaire Break deal weten af te sluiten. Hier kun je een electrische scooter of een Fatbike huren.

Save the Dates

Save the Dates Wij bieden de Bonaire Break gedurende de volgende periodes:
1 sept. 2024 – 12 okt. 2024 (nog 4 plekken) 15 okt. 2024 – 26 nov. 2024 (nog 1 plek vrij) 1 dec. 2024 – 11 jan. 2025 (nog 4 plekken) 15 jan. 2025 – 26 feb. 2025 (nog 3 plekken) 1 mrt. 2025 – 11 apr. 2025 15 apr. 2025 – 27 mei. 2025 1 juni 2025 – 12 juli 2025 15 juli 2025 – 15 of 26 aug. 2025

Ga je mee op avontuur?

Al meer dan 800 Breakers gingen je voor!

of en met kinderen
Lesgeven aan kinderen
Vrijwilligerswerk Afbeelding
Werken met dieren
IMG_20190930_154520_791
samen avonturen beleven
12705333_497043617153298_271722955824187998_n
Bouwprojecten

HEB JIJ EEN TUSSENJAAR EN WIL JE OP REIS (MET EEN GROEP)

Je hebt nu het grootste deel van je leven in de schoolbanken doorgebracht en het wordt nu tijd om de wereld te gaan ontdekken. Op school heb je alles geleerd over wiskunde en biologie en je spreekt je talen. Maar wat weet je nu van jezelf? Waar ben je goed in? Waar liggen jouw talenten?  Het tussenjaar biedt jou de mogelijk om antwoorden te krijgen op al deze vragen. Ga je mee?

BONAIRE = BOOMING

Bonaire is booming op dit moment en je komt overal jongeren tegen. Op Bonaire betaan onze groepen uit maximaal 16 personen en het is daarom raadzaam om je op tijd aan te melden als je meewilt. Lijkt dit je iets? Wacht dan niet te lang met aanmelden; wie het eerst komt die het eerst maalt.

BONAIRE BREAK WOONT

Op een tropisch park (hostel). Op het terrein van dit hostel huren wij 4 leuke huisjes. Elk huisje heeft twee slaapkamers, een badkamer, een woonkamer en een keuken. Je deelt het huisje met 3 andere Breakers. Op ons terrein staat een grote tafel waar ’s avonds meestal samen gegeten wordt. Op ons terrein wordt niet gerookt en ook geen alcohol gedronken. We willen dat iedereen zich hier lekker kan voelen en als je ’s ochtends vroeg op moet om naar je werk te gaan, zit je er ook niet op te wachten dat er een paar anderen voor je huisje feest zitten te vieren. Bij het Hostel zit een heel fijn zwembad waar ook een barretje bij zit. Hier mag je wel een drankje doen en hier ontmoet je ook veel andere jongeren die op dit hostel wonen. Het is logisch dat er een aantal regels zijn opgesteld omdat het soms iets te “gezellig” wordt met 16 jongeren. De huisregels zijn samen met de directie van het Hostel opgesteld en die leggen we je uit voor je met ons op reis gaat.

Certificaat

De wekelijkse gesprekken met mijn coach hebben mij veel over mezelf geleerd en toen ik op een opendag bij mijn studie ging kijken stond ik er echt versteld van hoe goed die studie bij mij past

BONAIRE BREAK WERKT

Bonaire heeft veel instellingen, stichtingen en goede doelen waar ze jouw hulp goed kunnen gebruiken. Zo kun je gaan werken bij een kinderdagverblijf of een buitenschoolse opvang. Mocht je liever met dieren werken dan kun je onder andere aan de slag bij de Animal rescue Bonaire of bij de Horse ranch Bonaire. Mocht je iets met cultuur willen doen dan kun je bij een aantal musea terecht. Bij de ngo Stinapa kun je je o.a. inzetten voor de bescherming van de mangrovebossen waar Bonaire beroemd om is.

 

Dit maakt ons uniek!

Steeds meer opleidingen mogen hun studenten zelf selecteren. Dit betekent dat je naast goede cijfers ook je motivatie moet kunnen aantonen. Mede door onze jarenlange ervaring in het hoger onderwijs kunnen we je helpen met jouw studiekeuze en bereiden we je ook voor op de studiekeuze check gesprekken. Wij brengen je als het ware tot aan de voordeur van jouw studie. Dat maakt ons uniek.

Moeite met je studiekeuze?

Tijdens jouw tussenjaarbreak gaan wij heel gericht aan jouw (studie) toekomst werken. Dat doen we met de Motivatie Kompas methode. Je wordt begeleid door deskundige coaches met ruime ervaring.

Op reis naar je studiekeuze?

Tijdens onze reis stap je uit je comfortzone. Je leert nieuwe mensen kennen, beleeft avonturen en nieuwe ervaringen. Dit levert de energie op die jou gaat helpen bij het maken van jouw studiekeuze.

Is deze reis iets voor mij?

Heb jij een tussenjaar? Wil jij zes weken, wonen en werken op het tropische Bonaire? Nieuwe avonturen beleven en met je studiekeuze op zak weer naar huis? Meld je dan aan voor jouw tussenjaarbreak!

vrijwilligerswerk2
Dieren verzorgen in het asiel.

Veelgestelde Bonaire vragen

Ja hoor. Er blijven vaak wel een aantal Breakers op Bonaire na de Bonaire Break. Er komt meestal wel een nieuwe groep dus we zullen minder voor jou aanwezig zijn als je gewend bent, maar als er iets is kun je ons natuurlijk altijd even raadplegen. Bij ons verblijf kun je helaas niet blijven, die is gereserveerd voor een nieuwe groep als jij weggaat.

Ja hoor. Geen probleem. De meeste Breakers volgens ons studiekeuze programma maar het is niet verplicht. Wij geven wel voorrang aan Breakers die het studiekeuze traject volgen. Je kunt dus mee als je geen studiekeuze hulp programma volgt en als de groep nog niet vol zit met Breakers die het traject wel volgen. 

De meeste Breakers huren een scooter of een Ebike. Het is erg warm op Bonaire en lopen is eigenlijk alleen voor kleine stukjes te doen. Denk wel aan een geldig auto of scooter rijbewijs als je een scooter wilt gaan huren. Wij hebben een leuke Breakers deal. Zie; https://www.abscooterrental.com/nl/prijzen/bonaire-breakers . Maar je bent helemaal vrij om te huren waar jij wilt

Nee, dit is van de grote voordelen van Bonaire. Het is er veilig. Er zijn gelukkig geen enge dieren en ziektes. Er zijn geen slangen, leeuwen of enge spinnen. De medische zorg is goed. En er zijn gewoon nederlandse artsen mocht je die onverhoopt toch nodig hebben.

 

Wij willen dat iedere Breaker een reisverzekering afsluit voor de periode op Bonaire. Wij adviseren elke Breaker om even contact op te nemen met je eigen verzekeringsmaatschappij. Loop even door of alles goed gedekt is. Vermeld daar ook bij dat je vrijwilligerswerk gaat doen en vraag of je dan ook verzekerd bent.    

Jazeker, en het smaakt heel goed. ’s avonds een flesje water in de koelkast betekent een heel lekker koud glas water bij je ontbijt.

Op Bonaire is er een 110 Volt netwerk. Op ons resort hebben we wel gewoon 220 Volt. Je kunt op Bonaire omstekkers kopen die het mogelijk maken om onze stekkers te gebruiken in een 110 Volt stopcontact.

Wij hanteren een minimum leeftijd van 17 jaar. Mocht je 16 zijn en heel graag meewillen dan maken we soms wel een uitzondering. Let er op dat je een toestemmingsverklaring van je ouders meeneemt als je minderjarig bent. Dit moet je officieel laten zien tijdens je vlucht en/of je mogelijke duik cursus. Als maximale leeftijd hanteren wij de leeftijd van 24 jaar.

 • Vliegticket naar Bonaire
 • Tourist tax;  voor alle toeristen die naar Bonaire reizen geldt een ‘Entry tax’ van USD 75 per persoon per verblijf. Deze belasting kan  online per creditcard betaald worden. Het is ook mogelijk de ‘Entry tax’ ter plaatse bij aankomst met een creditcard of pinpas te voldoen. Vergeet niet vooraf je pinpas via je bank kosteloos aan te zetten voor gebruik buiten Europa. Een contante betaling is niet mogelijk. Kijk voor meer informatie op bonaireisland.com.
 • stroom kosten (pagabon)
 • huur van een E bike (optioneel)
 • huur van een scooter (optioneel)
 • duikcursus (optioneel)
 • de Stinapa snorkelpas (25 usd)*
 • de Stinapa duikerspas (45 usd)*

 * De zee van Bonaire is uitgeroepen tot beschermd natuur reservaat. Om de zee in te mogen (lees, het reservaat te mogen betreden) moet je over een Stinapa tag beschikken. 

KLM en TUI vliegen  het gehele jaar ,dagelijks op Bonaire. 

De ticket prijzen lopen van plm. 420 euro in het laagseizoen tot 1200 euro in het hoogseizoen. Er zijn regelmatig mooie aanbiedingen bij de KLM of TUI. Hou die in de gaten als je van plan bent om deze kant op te komen!

Eigenlijk is op Bonaire alles te krijgen. We hebben een Jumbo en een Albert Heijn en er is zelfs een DA drogist en een Blokker. Dus je kunt gewoon je eigen merk shampoo kopen. De prijzen liggen wel wat hoger dan in Nederland dus als je nog wat ruimte over hebt in je koffer adviseren wij om ook je zonnebrand creme mee te nemen. Een trui of jas is niet echt nodig maar als je met dieren gaat werken adviseren wij om een setje oude kleren en schoenen in te pakken. Je krijgt van ons beddengoed en een handdoek om te douchen. Het kan geen echter kwaad om een extra handdoek in te pakken. Tot slot kunnen een paar strandschoentjes ook geen kwaad.

 • Op Bonaire is eigenlijk bijna overal goede wifi. Je hoeft dus geen extra sim kaart te kopen als je op Bonaire bent.
 • Het is erg belangrijk om je pinpas voor vertrek op werelddekking te zetten anders kun je niet pinnen.
 • Vergeet niet de toestemmingsbrief van je ouders mee te nemen als je 17 bent.
 • Mocht je na de Bonaire Break nog langer op Bonaire willen blijven dan kan je niet bij ons resort blijven omdat dat bijna altijd volzit. Wij kunnen je wel advies geven voor andere plekken.
 • Voor Bonaire heb je een geldig paspoort nodig. een identiteitsbewijs is niet toegestaan.
 • Weet je nu al dat je een duikcursus wilt gaan volgen, dan is het handig om in Nederland al je duiktheorie te doen. Wij kunnen je in contact brengen met onze duikschool.

Voor Bonaire heb je geen visum nodig. Alleen als je langer dan 90 dagen blijft moet je wel dingen als een werkvergunning gaan regelen.

Tussenjaar team

Harm Jan Van Dijk

Oprichter Tussenjaar reizen

Marit Kloosterziel

Studiekeuze coach

Lianne Werkman

Begeleidster Bonaire Break

studiecoach Bonaire Break

anke v.d. Linde

studiekeuze coach

Selma Aouichaoui

Begeleidster Bali Break

studiecoach Bonaire Break

Loes Kornman

Studiekeuze coach

Saskia Vermeer

Studiekeuze coach

Mirjam de Reus

Studiekeuze coach

Asya Boustanji

Begeleidster Bali Break

Ingrid Burger

Begeleidster Cape Town Break

Wij zijn aangelsoten bij de Nederlandse orde van beroepscoaches. Als onze coaches zijn opgeleid als Motivatiekompas coach. Deze methodiek wordt door steeds meer hogescholen en universiteiten erkend als bruikbaar instrument tijdens de intake procedures.

Contactformulier invullen!

Ben jij tussen de 17 en 24 jaar en spreekt een van onze Breaks je aan of wil je er meer over weten? Neem dan contact op en meld je aan voor jouw tussenjaar reis.

×