Cape Town BREAK​
Na 6 weken wil je nooit meer weg…
6 weken
€ 2975
Cape Town

Cape town BREAK

De Cape Town Break is nieuw in ons aanbod. Maar wij zijn er heel blij mee! Tijdens deze Break zul je vaak pijn in je kaken hebben. Je mond valt namelijk steeds open bij het zien van dit schitterende land. Het is wat ons betreft echt een van de mooiste landen ter wereld.  Je gaat samen met je groep 6 weken wonen en werken in Kaapstad.  Wat dacht je van voetbal- of hockey trainigen geven aan kinderen of werken bij een dierenasiel? Kaapstad is een moderne stad met een oude (VOC) geschiedenis. Veel straatnamen en plekken in deze stad herinneren aan de tijd dat onze voorvaderen hier rondliepen

Cape Town has got the vibe

Je gaat in een heel leuk Hostel wonen midden in een leuke wijk met allemaal restaurantjes en cafeetjes. Genoeg te doen dus. Overdag werk je als vrijwlliger; wij bieden een heel divers keuze aanbod. In het weekend gaan we spannende avonturen beleven. Wat dacht je van walvissen spotten, ziplinen en kayakken in de Houtbaai? We gaan wave boarden en als je stalen zenuwen hebt dan kunnen we gaan shark cage diven. Kortom je zult je zeker niet vervelen tijdens deze Break. Eigenlijk denken we dat je niet meer naar huis wilt als je hier 6 weken geweest bent.

PROGRAMMA Cape town BREAK

Net zoals onze andere tussenjaar reizen zul je in Kaapstad door de week gaan werken als vrijwilliger bij een door ons gelesecteerde instelling. Wij brengen je er de eerste keer ook naartoe en mocht je toch meer voorkeur hebben voor een andere werk plek dan is dat altijd bespreekbaar. Je gaat 6 weken in een hostel wonen waar ook veel andere jongeren uit de hele wereld wonen. Op die manier zul je ook buiten de groep veel nieuwe contacten opdoen.

Veel Spannende excursies & leerzame activiteiten

Gedurende jouw Break organiseren wij veel spannende excursies en leerzame activiteiten. In het hostel worden ook dagelijks allerlei leuke dingen georganiseerd dus je hoeft je niet te vervelen tijdens deze reis. Er is een wekelijkse open air filmavond en men organiseert elke week een BBQ waar je veel nieuwe mensen kunt leren kennen. Natuurlijk is er ook veel tijd om lekker naar het strand te gaan. Onze Nederlandse begeleidster woont in de buurt. Ze kent de omgeving en gaat allerlei leuke dingen met jullie ondernemen. Mocht je andere talenten hebben waar je graag meer mee zou willen? De Cape Town Break is het ideale moment om daarmee aan de slag te gaan.

Flying GIF
WhatsApp Image 2023-09-26 at 14.56.08
Voetbal trainig aan kinderen geven

Huisvesting & vertrekdata

Kaapstad

De stad, gelegen in de zuidwestelijke punt van Zuid-Afrika, was oorspronkelijk een verversingspost voor Nederlandse schepen die op weg waren naar Oost-Afrika, Indië of het Verre Oosten. De Nederlanders in dienst van de VOC legden moestuinen aan en de sporen van die oude Nederlandse aktiviteiten zijn nog steeds te bezoeken.

Van een kleine havenstad groeide Kaapstad uit tot de grootste stad van Zuid-Afrika. Dankzij de natuur en de ligging aan de voet van de beroemde Tafelberg is Kaapstad een populaire internationale bestemming voor jongeren.

Het Hostel

Je gaat midden in Kaapstad wonen. We hebben daar een superleuke plek gevonden. Het hostel heet Never@Home en het ligt in de Kloofstraat. In deze straat zitten heel veel leuke cafeetjes en restaurants. Het fijne van Kaapstad is dat er heel veel jongeren wonen. Dat zorgt er ook voor dat het heel betaalbaar is om een avondje uit eten te gaan. In het hostel is het ontbijt inclusief en deel je je kamer met meerdere Breakers. Het ligt aan de groepsgrootte met hoeveel mensen je op een kamer komt te liggen, maar we houden de meiden en de jongens gescheiden. Het hostel organiseert heel veel leuke activiteiten zoals open air film avonden en een wekelijkse BBQ, Je hoeft je hier dus niet te vervelen.

Save the Dates

Wij bieden deze Break reis gedurende de volgende periodes:
01-12-2024 t/m 11-01-2025 15-01-2025 t/m 26-02-2025 01-03-2025 t/m 11-04-2025

Ga je mee op avontuur?

Al meer dan 800 Breakers gingen je voor!

Cape town BREAK BETAALBAAR?

De Cape Town Break duurt 6 weken en kost 2975 euro. Hiervoor krijg je 6 weken accomodatie in een heel leuk hostel midden in Kaapstad. Je ontbijt is inclusief en je deelt je kamer met meerdere roommates. Er is kookgelegenheid in het hostel en er zijn winkels in de buurt. Gelukkig zijn de prijzen van de restaurantjes in Kaapstad heel betaalbaar, dus je kunt af en toe ook lekker uit eten gaan. In het hostel zit een leuke bar en er worden dagelijks leuke activiteiten georganiseerd in het hostel. Je hoeft je dus niet te vervelen.

Cape Town Break werkt

Tijdens de Cape Town Break kun je kiezen uit verschillende werkplekken. Je kunt werken op een schooltje waar je kinderen kunt gaan lesgeven. Of wat dacht je van een bijzonder voetbal project; je gaat voetbal training geven en ’s middags geef je taallessen aan kinderen.

Geef voetbal of hockey training

Naast voetballen kun je ook aan de slag bij de hockeyclub van Kaapstad. Je kunt hier meetrainen en zelf ook hockeytrainingen verzorgen. Ook kun je ervoor kiezen om met dieren te gaan werken. Mocht je interesse hebben om in het toerisme te werken? Onze reisagent in Kaapstad kan ook altijd wat hulp gebruiken. Keuze genoeg dus om je handen uit de mouwen te steken tijdens jouw tussenjaar Break in Kaapstad.

MOTIVATIE KOMPAS CERTIFICAAT

Het Motivatiekompas certificaat wordt door steeds meer hogescholen en universiteiten erkend als een bruikbaar instrument bij de studiekeuze check gesprekken. Tijdens deze gesprekken moet de aankomende student zijn of haar studiekeuze motiveren. Wij horen vaak van de Breakers dat de reis en de wekelijkse coaching ertoe bijdragen dat ze tijdens deze gesprekken heel goed kunnen uitleggen waarom de desbetreffende studiekeuze de juiste voor hen is. We zijn er dan ook steeds weer heel trots op als we van onze deelnemers horen dat ze aangenomen zijn bij de studie van hun keuze!

Boost your Break

Als je na 6 weken de smaak te pakken hebt en langer wilt blijven dan is dat geen probleem. Veel Breakers besluiten ter plaatse om met elkaar nog verder te reizen en omdat wij de weg goed kennen kunnen we je allerlei reistips geven. Mocht je tijdens je tussenjaar meerdere Break reizen willen maken dan bieden wij mooie combinatie kortingen.

Certificaat

De wekelijkse gesprekken met mijn coach hebben mij veel over mezelf geleerd en toen ik op een opendag bij mijn studie ging kijken stond ik er echt versteld van hoe goed die studie bij mij past

MAAK VAN JE TUSSENJAAR DE MOOITE TIJD VAN JE LEVEN!

Mocht je na deze Break nog interesse hebben om met een andere tussenjaar reis van ons mee te gaan; ook dan bieden we mooie kortingen. Kortom alles is mogelijk en wij doen ons best om jouw tussenjaar het mooiste jaar van je leven te maken!

Dit maakt ons uniek!

Steeds meer opleidingen mogen hun studenten zelf selecteren. Dit betekent dat je naast goede cijfers ook je motivatie moet kunnen aantonen. Mede door onze jarenlange ervaring in het hoger onderwijs kunnen we je helpen met jouw studiekeuze en bereiden we je ook voor op de studiekeuze check gesprekken. Wij brengen je als het ware tot aan de voordeur van jouw studie. Dat maakt ons uniek.

Moeite met je studiekeuze?

Tijdens jouw tussenjaarbreak gaan wij heel gericht aan jouw (studie) toekomst werken. Dat doen we met de Motivatie Kompas methode. Je wordt begeleid door deskundige coaches met ruime ervaring.

Op reis naar je studiekeuze?

Tijdens onze reis stap je uit je comfortzone. Je leert nieuwe mensen kennen, beleeft avonturen en nieuwe ervaringen. Dit levert de energie op die jou gaat helpen bij het maken van jouw studiekeuze.

Is deze reis iets voor mij?

Heb jij een tussenjaar? Wil jij zes weken, wonen en werken in Kaapstad? Nieuwe avonturen beleven en met je studiekeuze op zak weer naar huis? Meld je dan aan voor jouw tussenjaarbreak!

IMG-20230216-WA0095
Sand Surfing

Tussenjaar team

Harm Jan Van Dijk

Oprichter Tussenjaar reizen

Marit Kloosterziel

Studiekeuze coach

Lianne Werkman

Begeleidster Bonaire Break

Chrystabelle Beaton

begeleidster Suri Break

Jorge Luis Rivas Garcia

Begeleider Malaga Break

Selma Aouichaoui

Begeleidster Bali Break

Suzanne Uijttewaal

Studiekeuze coach

Saskia Vermeer

Studiekeuze coach

Mirjam de Reus

Studiekeuze coach

Asya Boustanji

Begeleidster Bali Break

Ingrid Burger

Begeleidster Cape Town Break

Chiel Hogenboom

Begeleider Nepal Break

Wij zijn aangelsoten bij de Nederlandse orde van beroepscoaches. Als onze coaches zijn opgeleid als Motivatiekompas coach. Deze methodiek wordt door steeds meer hogescholen en universiteiten erkend als bruikbaar instrument tijdens de intake procedures.

Contactformulier invullen!

Ben jij tussen de 17 en 24 jaar en spreekt een van onze Breaks je aan of wil je er meer over weten? Neem dan contact op en meld je aan voor jouw tussenjaar reis.

×