COSTA RICA BREAK
100 % pura vida!​
4 weken
€ 2795
Costa Rica

COSTA RICA BREAK

In Costa Rica lijkt de tijd een stuk langzamer te gaan en alles is een stuk relaxter. In plaats van zich zorgen te maken over de dagelijkse stressfactoren, geniet iedereen van warm weer en prachtige bezienswaardigheden. Tijdens deze Break zul je ervaren wat er in Costa Rica bedoelt wordt met de term PURA VIDA. 

Enjoy life and take a Costa Rica Break!

Costa Rica is een echte tropische jungle bestemming waar het 100% genieten is. In het junglehostel is een leuke bar en een heel fijn zwembad waar je na je werk veel andere jongeren zult ontmoeten. We maken regelmatig een spannende excursie en door de weeks bieden we verschillende activiteiten. Enjoy life and take the Costa Rica Break

PROGRAMMA Costa Rica BREAK

Voor veel Breakers is een tussenjaar reis de eerste keer dat ze voor langere tijd van huis gaan. Je gaat de wereld ontdekken en je maakt kennis met nieuwe mensen en je gaat wonen op een plek waar het tropisch warm is. Dat is wel even wennen en ook best spannend. Tijdens de Costa Rica Break ga je op twee verschillende plekken wonen. Je gaat werken als vrijwilliger en je kunt oa. bij zeeschildpadden opvang gaan werken. Je gaat leren hoe is het om je eigen eten te verbouwen en je maakt de mooiste (jungle) expedities, Tijdens het verblijf in het Jakera camp woon en werk je samen met vrijwilligers uit alle delen van de wereld. Op deze manier ben je nooit echt alleen en onze ervaring leert dat er in elke groep altijd wel een maatje te vinden is. 

werken, taallessen, surfen en  spannende excursies in Costa Rica.

Elk weekend organiseren we spannende excursies en ook door de week kun je deelnemen aan verschillende activiteiten. Je krijgt een aantal Spaanse taallessen en je gaat leren surfen. Als je je helemaal relaxed wilt voelen kun je deelnemen aan de yoga sessies. Omdat wij het belangrijk vinden dat je ook een bijdrage levert aan het eiland ga je werken als vrijwilliger. 

De begeleiders van de Costa Rica Break wonen ook op het hostel dus ze zijn snel te plekke als er hulp nodig is. Ze kennen de omgeving goed en gaan allerlei dingen met jullie ondernemen.

BONAIRE BREAK WERKT

Flying GIF
spaans leren in Costa rica
Spaanse taalles

Huisvesting & vertrekdata

Boost your Break

Wij maken vaak mee dat de Breakers nog wat langer willen blijven. Mocht je na 4 weken nog geen genoeg hebben van Costa Rica, dan kun je gewoon nog een paar weken bijboeken. Dat is geen probleem.

* Mocht jouw gewenste datum niet meer beschikbaar zijn, kijk dan ook eens naar onze andere Tussenjaar Break reizen.

Jakera jungle camp

Costa rica Break woont:

Tijdens de Costa Rica Break woon je op twee verschillende plekken aan de Pacifische oceaan. Je deelt samen met de groep je slaapkamer. Tijdens de eerste twee weken krijg je 3 maal daags eten dus je hoeft geen boodschappen te doen. In het tweede gedeelte van je reis woon je in het Jakera Jungle camp. Hier ga je surflessen krijgen en kun je in de omgeving veel leuke barretjes bezoeken. Hier krijg je tweemaal daags eten.

Save the Dates

Save the Dates Wij bieden de Costa Rica Break gedurende de volgende periodes:
29 / 9 / 2024 – 25 / 10 / 2024 24 / 11 / 2024 – 20 / 12 / 2024 02 / 03 / 2025 – 29 / 03 / 2025 30 / 03 / 2025 – 25 / 04 / 2025 27 / 04 / 2025 – 16 / 05 / 2025 28 / 09 / 2025 – 24 / 10 / 2025 23 / 11/ 2025 – 19 / 12 2025 <

Ga je mee op avontuur?

Al meer dan 800 Breakers gingen je voor!

zeeschildpadje
werken met zeeschildpadden
Spaanse taallessen
Spaanse taallessen
Vols working at the finca 14
tropische landbouw lessen
Costa Rica Break
maak nieuwe vrienden

HEB JIJ EEN TUSSENJAAR EN WIL JE OP REIS (MET EEN GROEP)

Costa Rica is nog een van de weinige plaatsen op de wereld waar de natuur de baas is en waar je als gast ondergeschikt bent aan de natuur. Dit is echt een hele bijzondere ervaring. Tijdens de eerste twee weken krijg je driemaal eten aangeboden dat gemaakt is van de producten op hun eigen farm. Je verbouwt dus je eigen eten. Hier is geen Mac Donalds of Pizzahut, maar de mango’s smaken zoals nergens anders op wereld. 

Costa rica = pura vida

Costa Rica is een erg populaire bestemming bij jongeren die genieten van hun tussenjaar. Dit komt omdat Costa Rica heel veilig is, goede medische zorg kent en vooral heel relaxed is om te reizen.  Er is heel veel schitterende natuur en de stranden zijn heerlijk om een middagje door te brengen. De golven bieden veel goede surfplekken en daarom bieden wij onze Breakers ook de mogelijk om te gaan waveboarden. Lijkt dit je iets? Onze Costa Rica groepen bestaan uit maximaal 16 personen en het is daarom raadzaam om je op tijd aan te melden. Wacht niet te lang; ook hier geldt, wie het eerst komt die het eerst maalt.

Vols working at the finca 14

Tijdens de Costa Rica Break ga je werken als vrijwilliger. Dat kan met zeeschildpadden zijn tijdens het nesting seizoen. Je gaat ook aan de slag om de natuur te beschermen en te helpen met het herplanten van tropische bomen. Daarnaast worden er regelmatig beach clean ups georganiseerd. Je hoeft je dus niet te vervelen tijdens deze reis.

Costa rica BREAK WERKT

Gedurende de eerste 2 weken van de Costa Rica Break zul je de schoonheid van Osa en het Corcovado nationale park verkennen. Hier leer je alles over regeneratieve landbouw; je helpt op het land en produceert je eigen biologische voedsel. Je leert veel over het leven in Costa Rica en als het nesting seizoen aanbreekt help je bij het beschermen van de zeeschildpadden.

Tijdens het tweede gedeelte van je reis ga je in het levendige jungle stadje Santa Teresa, gelegen op het schiereiland Nicoya, wonen. Dit schiereiland staat bekend om zijn schitterende zonsondergangen en levendige surfscene. Santa Teresa heeft veel leuke barretjes en restaurantjes dus je zult je hier niet snel vervelen. Je gaat hier leren surfen, krijgt Spaanse taallessen en kun je deelnemen aan een aantal yoga sessies. Je gaat ook hier werken als vrijwilliger zodat je iets kunt teruggeven en ervoor kunt zorgen dat dit paradijs nog generaties lang bewaard kan blijven.

 

Dit maakt ons uniek!

Steeds meer opleidingen mogen hun studenten zelf selecteren. Dit betekent dat je naast goede cijfers ook je motivatie moet kunnen aantonen. Mede door onze jarenlange ervaring in het hoger onderwijs kunnen we je helpen met jouw studiekeuze en bereiden we je ook voor op de studiekeuze check gesprekken. Wij brengen je als het ware tot aan de voordeur van jouw studie. Dat maakt ons uniek.

Moeite met je studiekeuze?

Tijdens jouw tussenjaarbreak gaan wij heel gericht aan jouw (studie) toekomst werken. Dat doen we met de Motivatie Kompas methode. Je wordt begeleid door deskundige coaches met ruime ervaring.

Op reis naar je studiekeuze?

Tijdens onze reis stap je uit je comfortzone. Je leert nieuwe mensen kennen, beleeft avonturen en nieuwe ervaringen. Dit levert de energie op die jou gaat helpen bij het maken van jouw studiekeuze.

Is deze reis iets voor mij?

Heb jij een tussenjaar? Wil jij zes weken, wonen en werken in het tropische Costa Rica? Nieuwe avonturen beleven en met je studiekeuze op zak weer naar huis? Meld je dan aan voor jouw tussenjaarbreak!

tropical birds
jij nog een mangootje?

Tussenjaar team

Harm Jan Van Dijk

Oprichter Tussenjaar reizen

Marit Kloosterziel

Studiekeuze coach

Lianne Werkman

Begeleidster Bonaire Break

Chrystabelle Beaton

begeleidster Suri Break

Jorge Luis Rivas Garcia

Begeleider Malaga Break

Selma Aouichaoui

Begeleidster Bali Break

Suzanne Uijttewaal

Studiekeuze coach

Saskia Vermeer

Studiekeuze coach

Mirjam de Reus

Studiekeuze coach

Asya Boustanji

Begeleidster Bali Break

Ingrid Burger

Begeleidster Cape Town Break

Chiel Hogenboom

Begeleider Nepal Break

Wij zijn aangelsoten bij de Nederlandse orde van beroepscoaches. Als onze coaches zijn opgeleid als Motivatiekompas coach. Deze methodiek wordt door steeds meer hogescholen en universiteiten erkend als bruikbaar instrument tijdens de intake procedures.

Contactformulier invullen!

Ben jij tussen de 17 en 24 jaar en spreekt een van onze Breaks je aan of wil je er meer over weten? Neem dan contact op en meld je aan voor jouw tussenjaar reis.

×