NEPAL bREAK
De Nepal Break is speciaal voor Breakers die het hogerop zoeken. Nepal wordt ook wel het ‘dak van de wereld’ genoemd. Acht van de tien hoogste bergen ter wereld liggen in Nepal, waaronder de hoogste en meest bekendste de Mount Everest is. Hoewel Nepal tussen twee enorme buurlanden ligt, India en China, heeft Nepal een geheel eigen identiteit en cultuur.
Ervaar een totaal andere cultuur tijdens je Nepal Break!
Samen met een groep ga je zes weken wonen en werken in de stad Pokhara. In ons hostel is een leuke bar waar je na je werk veel andere jongeren zult ontmoeten. Je gaat voor jezelf zorgen, doet je eigen boodschappen en je kookt je eigen eten. We maken elke week en spannende excursie en door de weeks bieden we diverse activiteiten. Be on top of the world and take the Nepal Break!
PROGRAMMA Nepal BREAK
Je gaat met onze eigen Nederlandse reisleider schitterende plekken bezoeken, je gaat werken als vrijwilliger en je zult ervaren dat Nepal een hele bijzondere bestemming is waar het 100% genieten is. Je gaat wonen in Pokhara; volgens velen een van de mooiste steden ter wereld.
Because memories are made together
Door de weeks ga je werken als vrijwilliger in het weekend ga je meerdere trekkings maken en ontdek je hoe mooi Nepal is. Wij organiseren nu al 9 jaar tussenjaar reizen en zijn heel blij dat we nu ook Nepal in ons aanbod hebben kunnen toevoegen. We hebben veel ervaring met de doelgroep en weten zeker dat de Nepal Break een van de mooiste reizen van je leven zal worden. Je reist samen met een groep. Samen op reis is leuker, veiliger en op deze manier ben je nooit echt alleen. Onze ervaring leert dat er in een groep altijd wel een maatje te vinden is.
Zes weken, wonen en werken in Nepal.
Je landt in de hoofdstad Kathmandu. Hier zullen we een paar dagen blijven om de vele bijzondere plekken te bezoeken. Daarna reizen we per bus naar Pokhara wat onze thuisbasis zal zijn voor de komende weken. Het is een ontzettend mooie en vooral relaxte stad. Je kunt er fantastische wandelingen maken, maar ook gewoon lekker rustig aan doen en genieten van de omgeving en de vele gezellige barretjes en restaurantjes. Pokhara is een echte backpack stad waar je heel veel jongeren zult ontmoeten
Omdat wij het belangrijk vinden dat je ook een bijdrage levert aan het land waar je te gast bent ga je werken bij een vrijwilligers organisatie. Wij hebben veel keuze op het gebied van kinderen, cultuur of natuur. Als je met kinderen wilt gaan werken vragen wij om het VOG formulier.
Huisvesting & vertrekdata
Boost your Break
Mocht je langer in Nepal willen blijven dan is dat geen probleem. Onze ervaring leert dat heel veel deelnemers van onze reizen tijdens de reis plannen maken om samen met reisgenoten om nog een poosje te blijven. Onze reisleider kent het land heel goed en kan prima reis adviezen geven.
* Let op: de Nepal Break is ook heel erg geschikt als je bijvoorbeeld na je studie een mooie reis wilt maken. Wij proberen onze groepen ook zoveel mogelijk op leeftijd samen te stellen. Mail ons voor meer informatie.
Save the Dates
Save the Dates
Wij bieden de Nepal Break gedurende de volgende periodes:
15 okt. 2024 – 26 nov. 2024
1 mrt. 2025 – 11 apr. 2025
15 apr. 2025 – 27 mei. 2025
1 juni 2025 – 12 juli 2025
Nepal Break woont
Tijdens de Nepal Break woon je in een heel leuk hostel midden in het centrum van Pokhara. De naam van het Hostel is Gaurishankar hostel. Hier wonen heel veel jongeren die op reis zijn in Nepal.
HEB JIJ EEN TUSSENJAAR EN WIL JE OP REIS (MET EEN GROEP)?
Wat dacht je van de trekking langs kleine bergdorpjes waar bijna nooit een vreemdeling komt of wat dacht je van een rafting avontuur op een wild stormende rivier? Wil je mee naar een Boeddistisch klooster waar je taallessen kunt geven aan de monniken? Ga je mee op een safari en misschien spot je een tijger of een neushoorn. Of bezoek je liever een openlucht bioscoop midden in de jungle? De Nepal Break biedt een reis vol hoogtepunten. Ga je mee?
Nepal = on top of the world
Nepal is een veilig en relaxt land. Het is ideaal om rond te reizen en een andere cultuur te leren kennen. Je komt dan ook overal jongeren tegen. In Nepal betaan onze groepen uit minimaal 6 en maximaal 14 personen. Lijkt dit je iets? Wacht dan niet te lang met aanmelden; wie het eerst komt die het eerst maalt.
De wekelijkse gesprekken met mijn coach hebben mij veel over mezelf geleerd en toen ik op een opendag bij mijn studie ging kijken stond ik er echt versteld van hoe goed die studie bij mij past
Luuk 18 jaar
nepal BREAK WERKT
Nepal heeft veel instellingen, stichtingen en goede doelen waar ze jouw hulp goed kunnen gebruiken. Zo kun je gaan werken bij een kinderdagverblijf of een buitenschoolse opvang. Ook kun je in een klooster als vrijwilliger taallessen geven aan de boeddhistische monniken. Genoeg te doen dus en door het werk leer je ook mensen kennen buiten de groep wat je nog extra het gevoel geeft om onderdeel te zijn van de Nepalese samenleving.
Dit maakt ons uniek!
Steeds meer opleidingen mogen hun studenten zelf selecteren. Dit betekent dat je naast goede cijfers ook je motivatie moet kunnen aantonen. Mede door onze jarenlange ervaring in het hoger onderwijs kunnen we je helpen met jouw studiekeuze en bereiden we je ook voor op de studiekeuze check gesprekken. Wij brengen je als het ware tot aan de voordeur van jouw studie. Dat maakt ons uniek.
Moeite met je studiekeuze?
Tijdens jouw tussenjaarbreak gaan wij heel gericht aan jouw (studie) toekomst werken. Dat doen we met de Motivatie Kompas methode. Je wordt (online) begeleidt door deskundige coaches met ruime ervaring.
Op reis naar je studiekeuze?
Tijdens onze reis stap je uit je comfortzone. Je leert nieuwe mensen kennen, beleeft avonturen en krijgt nieuwe ervaringen. Dit levert de energie op die jou gaat helpen bij het maken van jouw studiekeuze.
Is deze reis iets voor mij?
Heb jij een tussenjaar? Wil jij zes weken, wonen en werken in het boeddistische Nepal ? Een nieuwe cultuur leren kennen, en samen met een groep veel avonturen beleven? Meld je dan aan voor jouw tussenjaarbreak!
Tussenjaar team
Harm Jan Van Dijk
Oprichter Tussenjaar reizen
Marit Kloosterziel
Studiekeuze coach
Lianne Werkman
Begeleidster Bonaire Break
Chrystabelle Beaton
begeleidster Suri Break
Jorge Luis Rivas Garcia
Begeleider Malaga Break
Selma Aouichaoui
Begeleidster Bali Break
Suzanne Uijttewaal
Studiekeuze coach
Saskia Vermeer
Studiekeuze coach
Mirjam de Reus
Studiekeuze coach
Asya Boustanji
Begeleidster Bali Break
Ingrid Burger
Begeleidster Cape Town Break
Chiel Hogenboom
Begeleider Nepal Break
Veel gestelde vragen:
Wij zijn aangelsoten bij de Nederlandse orde van beroepscoaches. Als onze coaches zijn opgeleid als Motivatiekompas coach. Deze methodiek wordt door steeds meer hogescholen en universiteiten erkend als bruikbaar instrument tijdens de intake procedures.
Kan ik na mijn Nepal Break ook langer blijven?
Ja hoor. Er blijven vaak wel een aantal Breakers in Nepal na de Nepal Break. Het fijne van Nepal is dat je vanaf Nepal alle kanten op kunt. Je kunt makkelijk naar India of Thailand en veel Breakers zien de Nepal Break dan ook als een opstap voor hun verdere Azie reizen.
Ik weet al wat ik wil gaan studeren, kan ik dan ook mee?
Ja hoor. Geen probleem. We zien dat de Breakers die voor Nepal kiezen vaak al wat ouder zijn en een studie Break nemen of al een studie hebben afgerond.De meeste Nepal Breakers volgen ons studiekeuze programma als ze bijvoorbeeld hun bachelor al hebben, maar nu voor hun Master keuze staan. Maar het is niet verplicht.
Hoe verplaats ik mij?
Wij keuren het af om een eigen scooter te huren. Het verkeer in Nepal is chaotisch en er gebeuren veel ongelukken. Een bus, taxi of een uber is erg goedkoop en dus adviseren wij onze Breakers om daar gebruik van te maken.
Hoeveel geld moet ik meenemen?
Ons aanbevolen budget is £20/$25 per week voor snacks, eten in het weekend en drankjes. Je moet er echter rekening mee houden hoeveel je aan verdere reizen wilt uitgeven.
Kan ik na mijn Nepal Break ook langer blijven?
Ja hoor. Er blijven vaak wel een aantal Breakers in Nepal om nog een mooie trekking te maken. Je kunt ook makkelijk naar India of Thailand en veel Breakers zien de Nepal Break dan ook als een opstap voor hun verdere Azie reizen.
Ik weet al wat ik wil gaan studeren, kan ik dan ook mee?
Ja hoor. Geen probleem. De meeste Breakers volgens ons studiekeuze programma maar het is niet verplicht. Wij geven wel voorrang aan Breakers die het studiekeuze traject volgen. Je kunt dus mee als je geen studiekeuze hulp programma volgt en als de groep nog niet vol zit met Breakers die het traject wel volgen.
Hoe verplaats ik mij in Nepal?
Wij keuren het af om een eigen scooter te huren. Het verkeer in Nepal is chaotisch en er gebeuren veel ongelukken. Een bus, taxi of een uber is erg goedkoop en dus adviseren wij onze Breakers om daar gebruik van te maken.
Moet ik nog speciale inentingen hebben?
Wij adviseren om voor vertrek even te kijken naar websites als reisprik.nl of traveldoctor.nl. Hier staan vaak de meest actuele situaties beschreven en zij kunnen je adviseren om bepaalde vaccinaties te halen. De medische zorg is goed. Er zijn speciale klinieken voor toeristen.
Moet ik extra verzekeringen afsluiten?
Wij willen dat iedere Breaker een reisverzekering afsluit voor de periode op Bali. Wij adviseren elke Breaker om even contact op te nemen met je eigen verzekeringsmaatschappij. Kijk even of alles goed gedekt is. Vermeld daar ook bij dat je vrijwilligerswerk gaat doen en vraag of je dan ook verzekerd bent.
Kan ik het water uit de kraan drinken?
Nee, dat moet je zeker niet doen. Zelfs het tandenpoetsen met kraanwater wordt afgeraden.
Heb ik een visum nodig?
Je moet ervoor zorgen dat je vóór vertrek over het juiste visum beschikt. Het moet vóór de reis worden georganiseerd.
Voor de eerste 90 dagen heb je een toeristenvisum nodig. In Nepal kun je dit met nog eens 30 dagen verlengen. Als je langer wilt blijven, kun je dit verlengen voor ongeveer $ 2 per dag tot maximaal 5 maanden.
Wij adviseren je over hoe je jouw visum kunt verkrijgen.
Moet ik nog speciale inentingen hebben?
Bezoek je arts of reisverpleegkundige om erachter te komen welke vaccinaties je nodig hebt. Je vaccinaties moeten up-to-date zijn. Het is waarschijnlijk dat je Hepatitis A en Tyfus nodig hebt, en mogelijk Hepatitis B. Volg het advies van je arts. Wij adviseren om voor vertrek even te kijken naar websites als reisprik.nl of traveldoctor.nl. Hier staan vaak de meest actuele situaties beschreven en zij kunnen je adviseren om bepaalde vaccinaties te halen. De medische zorg is goed. Er zijn speciale klinieken voor toeristen.
wat is de beste reistijd voor Nepal?
Nepal kent vijf seizoenen:
Winter (half december tot half februari) – de ochtenden kunnen koud zijn. Neem voldoende laagjes mee
Lente (half februari tot begin april) – het weer is overwegend warm en zonnig met een paar korte buien
Zomer (begin april tot half juni) – het kan in deze tijd erg heet worden met temperaturen tot wel 35 graden Celsius
Moesson (half juni tot half september) – vaak het groene seizoen genoemd. Het is een beetje koeler met veel korte en hevige regenbuien.
Herfst (half september tot half december) – de lucht is helder en het is erg groen. Dit is een populaire tijd om te reizen, dus het kan drukker zijn
Moet ik extra verzekeringen afsluiten?
Wij willen dat iedere Breaker een reisverzekering afsluit voor de periode naar Nepal. Wij adviseren elke Breaker om even contact op te nemen met je eigen verzekeringsmaatschappij. Kijk even of alles goed gedekt is. Vermeld daar ook bij dat je vrijwilligerswerk gaat doen en vraag of je dan ook verzekerd bent.
Kan ik het water uit de kraan drinken?
Nee, dat moet je zeker niet doen. Zelfs het tandenpoetsen met kraanwater wordt afgeraden.
Is Nepal veilig?
Nepal is een veilig land om naartoe te reizen. Bij aankomst krijg je een volledige oriëntatie en briefing en onze begeleiding zal je adviseren over hoe u veilig kunt blijven. De regels van gezond verstand zijn van toepassing.
Als je een trekking maakt, zorg er dan voor dat je reisverzekering dekking biedt voor trekking op grote hoogte.
Contactformulier invullen!
Ben jij tussen de 17 en 24 jaar en spreekt een van onze Breaks je aan of wil je er meer over weten? Neem dan contact op en meld je aan voor jouw tussenjaar reis.